Monday 31 January 2011

Kommer tillbaka och biter mig i rumpan

Hemma hos oss är det nästan alltid jag som byter toarulle. Det är väldigt irriterande att upptäcka att det inte finns något papper kvar på rullen! Det som är ÄNNU mer irriterande är att det nästan alltid är jag som lämnar rullen så i förhoppning att det kommer vara Mark som går på toa nästa gång.

Hämnden är ljuv?

Dusk fick inte äta upp osten som låg på min smörgås så hon hämnades genom att sätta sig och gnugga rumpan i mina viktiga papper. Kanske är bättre än att hon river sönder dem...

Sunday 30 January 2011

Fotvärmare

Om jag tvingade min hund att komma och lägga sig hos mig så att jag kunde värma fötterna? Hell yeah! Mina fötter var iskalla efter att jag trampat i vatten och sedan inte orkat byta strumpor. Men pallrade mig till slut ur soffan för att sätta på mig torrt om fötterna. Svea fick gos som gengälld (hmm, stavas det så?) för att ha värmt mina stackars små fossingar.

Ena djuret är knäppare än det andra här hemma. Just nu håller Munchkin på att jaga sin egen svans uppe på klösbrädan, ni kanske kan gissa vad som hände. Summa summarum, det slutade med en sprattlande katthög på golvet...

Saturday 29 January 2011

Piratbyxor

Visst att det är inne med piratbyxor men måste min man tillverka dem till mig utav mina NYA mjukisbyxor? Bah!

Dessutom är det ju inte direkt säsong för dem nu...

Ojoj nu explodera någons huvud i Bones, måste kolla och sluta blogga! Eeeep

Wednesday 26 January 2011

Uppe i ottan

Här sitter jag igen, uppe i ottan! Kom i säng tidigt igår (eller innan 23 iallafall) så är inte FASLIGT trött. Men det verkar som att mina arbetstider kommer ändras en del nu. Kommer inte ha de ybertidiga morgnarna längre utan börja 9. Får se nästa vecka hur det blir. Detta kanske blir min sista tiiidiga morgon på ett tag.

Idag hände något lite märkligt när jag gick på bussen. Chauffören såg mig i ögonen och sa god morgon! Inte varje dag det händer direkt.

Tuesday 25 January 2011

Goda gärningar

Igår gjorde jag åtmindstone 2 goda gärningar. Jag hjälpte bl.a. en gumma med att bära upp hennes väska på spårvagnen.

Vad det belönades med?


En parkeringsböter......

Monday 24 January 2011

Kattbebisar

Imorse födde Dusk bebisar på köksbordet.

Eller ja, hittade ett par av mina strumpor som hon adopterade.....

Sunday 23 January 2011

Brittisk matkultur

Jag finner inga ord...

Saturday 22 January 2011

MaX

Var på Max efter bion. Jag föredrar deras hamburgare framför andra snabbmatsrestauranger. Men idag var det inte särskilt bra. Beställde en hamburgare utan lök och tomat. Fick jag en hamburgare utan lök och tomat? Nej...

Först fick jag en hamburgare MED lök. Min man gick tillbaka med den. Han kom tillbaka med en ny hamburgare till mig. Lyckliga mig! I den var det BÅDE lök OCH tomat. På tredje försöket fick jag min burgare rätt. Hur svårt kan det vara!? Bah. Dessutom glömde dem min pommes. Ibland är livet hårt med alla dessa i-landsproblem.

Green Hornet var helt ok. Kanske ingen film jag skulle välja att gå och se på bio, men den var rolig. Nu ska vi åka hem till plebhunden! vrooooom vroooooom

Pöpcorn

Är på bio och ska se film, Green Hornet. Ja det är Mark som valde filmen..

Har övningskört idag igen! Snaaaaaaart har jag mitt körkort.

Haha, I wish.

Nu måste jag kolla på reklam. Yay!

Matig morgon

Idag har varit en bra morgon. Fick sova tills jag SJÄLV vaknade upp. Gick ut med Svea på en trevlig långpromenad. Vet ni vad som hände sen? Hunden åt frukost! Hon har inte ätit frukost såhär sedan hon fick halsfluss i Oktober. Ja ni läste rätt, OKTOBER. Jag vill inte hoppas för mycket, men kanske är det så att matrutinerna är tillbaka till de vanliga igen? Har baratait 3-4mån av oro.

YAY!

Wednesday 19 January 2011

Gympass

Idag åkte jag till gymmet! Jag får dock "bara" cykla än så länge, och lätt styrketräning för höften. Idag cyklade jag 2,3mil. Hoppas jag INTE känner av det i höften imorgon. Snälla?

Tulpanski

Fina tulpaner jag fick av Mark häromdagen.

I'm going back to the gym baby!! Jiiihooo

Lite ylande på morgonen

Ser ut som en fullmåne. Den lös väldigt stark mot den mööörka natthimlen och jag kände mig nästan lite manad att yla mot den. Men jag lät bli, tog ett kort till bloggen istället!

Innan klockan ringde imorse så drömde jag att jag skulle gå upp tidigt. Så när klockan väl ringde kändes det så självklart att jag skulle gå upp. Vissa mornar är VÄLDIGT sega att ta sig upp kl. 5. Men idag var det relativt smärtfritt. Underlig känsla. Kanske var fullmånen som spökade...

Parkinson drabbar 1 av 100 över 65år, är det så många!? Låter som obskyrt mycket. Men tydligen är de hoppfulla om att i framtiden kunna hitta någon sorts bromsmedicin så jag kanske inte behöver oroa mig. Inte för att min värsta mardröm är att få parkinson men ändå! (inte spontana morgontankar, hörde om det på radion precis)

Tuesday 18 January 2011

Smoothie

Ikväll blev vi bjudna på middag, ost & skinkpaj = mums! Sen till efterrätt blev det smoothie. Jag beställde en med banan och oboy, de andra blev skeptiska. Men det blev muuuuumsigt värre. Kan jag varmt rekommendera.

Imorgon ska jag till sjukgymnasten igen så hon kan kolla på min höft. Förhoppnngsvis ger hon mig klartecken att gå tillbaka till gymmet. Iof tror jag att jag kommer att börja gymma ändå även om hon tycker att jag ska vänta. ANARKI! Wäääää! Eller..... Nåt.......

Nu ska jag kolla på ett avsnitt (eller två) av Lost, har bara fem kvar nu. Kommer kännas tomt när det är över. Får väl gräva ner mig i någon annan serie. Måste bl.a. kolla på solsidan. Har inte ens sett första säsongen än.

Laters!

Sunday 16 January 2011

Spidercat

Våra djur är lite smått knasiga......

Saturday 15 January 2011

Varför kan inte vissa bara hålla snattran?

En sak jag verkligen inte förstår med en del hundägare är varför de inte bara kan hålla käft? När jag var ute med Svea nu var det en gubbe som kommenterade varför jag har min hund kopplad. Blir så trött på människor, varför måste de bry sig?

Jag ha Svea lös ute när det inte finns andra omkring oss för att hon ska lära sig lyssna när jag kallar på henne. Är det så svårt att förstå? Jag vill inte ha på mitt samvete att hon hoppar på ex. något barn eller nån gamling. Hon är fortfarande i den åldern då ALLT och ALLA är hennes bästa vän som vill leka med henne, men så är ju inte direkt verkligheten. Det är inte alla där ute som uppskattar att bli påhoppad av en schäfer tyvärr, annars hade jag kunnat ha henne lös 24/7.

Dessutom borde just den gubben ha sin hund kopplad oftare då den i höstas var ute i vägen och lufsade när jag och E kom körandes (inte mitt i vägen men tillräckligt långt ut för att kunna bli påkörd om förarna inte var uppmärksamma). Gubben gick åtmindstonde 50m FÖRE hunden.......

Koppeltvång kanske säger nåt också?

LÄMNA MIG IFRED!

Friday 14 January 2011

Övningskörning

Var ute och övningskörde idag! Har inte kört på väääldigt länge = kände mig väldigt ringrostig. Men det gick bra ändå! Var t.o.m ute och körde på en riktig väg. Bruuuuum bruuuuum.

Jag och Emma var inne en snabbis på Plantagen också (behövde akut kissa!). Jag hade på mig en röd hoodie. De som arbetar på Plantagen har röda tröjor som arbetskläder. Vad tror ni hände? Japp! Någon trodde att jag jobbade där. "ursäkta skulle du kunna hjä..." "nej jag jobbar inte här, jag har bara en röd tröja på mig" "aha........" hihi tror damen skämdes en del!

Nu ska det förtäras fisk, namnam.

Thursday 13 January 2011

Skrattduva

Nej vi ska inte köpa fler djur! E och D är och köper fler fiskar så jag kollar läget med de andra roligare djuren. Har ni sett vilka fina duvor? Nästan så att jag blir lite sugen.....

Wednesday 12 January 2011

ANARKI

"Idag gäller inga tidtabeller, bara så ni vet!" gastar busschauffören medan jag kliver på bussen. "Sen när gör den det?" tänker jag för mig själv men säger inget. Idag kom ju bussen iallafall, förvisso 7min sent men det är bättre än bussen igår. Den blev tydligen inställd. Men Västtrafik tyckte inte att det var en bra idé att informera om detta så jag fick stå och trampa i ovisshet under en halvtimme.

Bitter? Nej, neej, neeeeeej!

F. ö. (kan man förkorta "för övrigt" så?) var det inte en väldans fin utsmyckning i denna bussen?

Tuesday 11 January 2011

Photopearls take 3

Vad tycks? Vavava?

I'm very pleased!

Var ju på teckenspråkskurs igår. Det var verkligen jättekul. Var lite orolig för att det skulle vara lite för svårt, men det gick bra! Ser fram emot nästa tillfälle på måndag.

Snart ska det ätas lasange, om mupparna i köket kan tillaga den lite fortare. Är så hungrig att jag skulle kunna äta en hel gnu!

Monday 10 January 2011

Måndagstrött

Idag när jag gick upp (7:15, inte särskillt tidigt I know!) så var jag såååååå trött. Fick knappt upp ögonen. Känner mig lite piggare nu iallafall. Åt dock ingen frukost, vi hade inget hemma! Självklart missade jag bussen också så hinner nog inte slänga i mig något på jobbet innan lunch. Men men, shit happens.

Det känns lite som att det är idag som det nya året börjar. Även fast jag jobbat hela jul och nyår så har det ju fortfarande varit enstaka lediga dagar här och där. Nu IDAG börjar allvaret!

Btw vinter är så 2010, kom igen nu sommar 2011, visa dig. Snälla?

Grattis på födelsedagen mami!

Saturday 8 January 2011

Mjölkskak

Mark gjorde precis hallon och blåbärsmilkshake till oss. Sen var de alla elaka mot mig (mark, emma & david). Fick höra att det inte hjälper att klaga här på bloggen för det är ingen som läser den ändå..... Nu ska jag gå och gömma mig under en sten resten av kvällen.

Me sad panda.

Ps. Inga spyanfall än Ds

Photopearls take 2!

Nu har jag gjort en till photopearl tavla. Den är till min man om ni inte redan gissat. Nästa projekt kommer bli en tavla till mamma!

Nu måste gnällfia ut, va roligt att det regnar. Välkommen tillbaka Göteborgsvädret!

Hypokondri

En timme innan jag gick hem ifrån jobbet igår så spydde ett av barnen, flera gånger. Nu känner jag mig illamående, och har gjort sedan igår. När jag inte tänker på illamåendet så mår jag helt ok. Så hoppas att det inte blir magsjuka utan att jag bara inbillar mig... Jag kan ju få hoppas iallafall?

Friday 7 January 2011

Välkomstkommité

När jag, Mark, E och D kom hem till oss idag möttes vi av denna syn. Gissa om vi var förvånade.

Om hunden står på bordet? Nej va inte löjliga! Hon står uppe på fönsterbrädan..........

Wednesday 5 January 2011

Fettisbullar

Hur tidigt får man egentligen börja sälja semlor!? Fy på er Dahls! Semlor ska inte komma förrän tidigast 1 februari. Mupps!

Jag är Lost beroende.

Måste.

Hem.

Och.

Kolla.

På.

Lost.

Nuuuuuuu!

Monday 3 January 2011

Pernilla i gatan...

... vad ont det gjorde! Avklarade årets första halkning. Tur i oturen så slog jag i rumpan/ryggen på den sidan jag INTE har ont. Hade nog tuppat av om jag landat på min inflammation. Ser ni vilket nummer bilden fick också? Det kommer bli en djävulens dag kanske...

Nyår blev väldigt trevligt! Blev väldigt god mat och gott sällskap. Har inte riktigt hunnit (läs: orkat) blogga i dagarna. Igår var jag nämligen och såg den nya Narnia filmen, som var väldigt bra.Sen har jag också börjat spela bas i ett band så det har varit lite körigt på sistonde. Emma och David spelar trummor och gitarr! Sångaren är motsträvig så vi har inte fått honom att vilja giga med oss än tyvärr.

Om det är ett riktigt band? Såklart! Vi har tre groupies (Svea, Dusk & Munchkin) och en sångare/tour manager/caterer/passupp (Mark). Att vi spelar RockBand/BandHero har inget med saken att göra!