Thursday 30 June 2011

Första dopp 2011!

I did it! Var lite kallt till att börja med men sen skönt. Nu ska vi grilla!

Dags att bada!

Men det är kallt i luften, brrrr.

Wednesday 29 June 2011

Glasjakt

Here we go again. Undrar om vi lyckas få alla glas den här omgången?

Tuesday 28 June 2011

Uppdatering

Så nu verkar det som att det blivit lite infekterat i dem översta stygnen. Det hade kommit ut en del vätska så jag gjorde rent, sen några timmar senare såg det likadant ut så vi får ringa veterinären imorgon och rådfråga dem vad vi ska göra. Resten av såret ser iallafall fint ut! Man ska väl försöka se det positiva?

Svea börjar bli väldigt stressad över att inte få springa och leka. Innan jag skulle gå ut med henne förut tog det oss minst 5min för att få henne att sätta sig ner och sitta kvar, phew.

Nu är det 8 arbetsdagar kvar tills semestern! (inte för att jag har tråkigt eller vantrivs på jobbet, men jag vill ha ledigt NU!)

Monday 27 June 2011

Kuta i värmen

När jag kom hem från jobbet hade jag bestämt att jag skulle springa 5km. Måste ju sätta på ett kol nu innan midnattsloppet och tjejmilen! Fy bubblan vad varmt det var att springa. Värre än det var i lördags. Tur att det blåste också så att jag blev svalkad på vägen.

Nu ska jag hoppa i duschen och sen mumsa middag! Meeeeeeep

Oäten mat

Plötsligt händer det. När jag ställde ner maten imorse rusade inte Svea fram och åt. Är vi tillbaka på ruta ett när det gäller maten? Vi hade iallafall 1 bra vecka.....

Hennes sår ser bra ut, ingen infektion som vi kan se. Phew! Det är en stor lättnad. Vill att hon ska läka så fort som möjligt så hon är fit for fight inför vår Sthlms resa.

Undrar ni hur lång tid det är kvar tills jag har semester? 2veckor! Jiiiiiihaaaa

Sunday 26 June 2011

Ute på landet...

Ute på landet skjuter man med Soft Air Gun och äter jordgubbar med glass och grädde.

End of story.

Mooooot Vittene!

Ska köra till Vittene och glassa i solen, jag tar semester från maken och hunden några timmar. Brum brum

Friday 24 June 2011

Tårrrrta

Sicken fin tårta jag gjort! Muuuums

Glad midsommar!

Igår påbörjades bakandet av denna smarriga jordgubbstårta som vi ska äta idag. Den har fått legat och gottat till sig i kylen inatt, sen ska bara grädden och jordgubbarna på!

Vad jag inte tänkte på igår var att handla mat tills idag.... Jag får helt enkelt bita i det sura äpplet och åka till affären. Borde ju vara öppet någon stans iallafall.

Sveas sår ser bättre ut idag så jag håller tummarna.

Thursday 23 June 2011

Midsommarmardröm

Vad dessa djur gör mig orolig! Nu misstänker jag att Sveas stygn börjar bli infekterade. Lite svullet på ett ställe och ikväll upptäckte vi att det kommit ut lite vätska (genomskinligt/lite gult) ur såret. Får vänta och se hur det ser ut imorgon. Kommer bli en till fin veterinärsräkning att tacklas med på midsommarafton om mina misstankar besannas.... suck

Wednesday 22 June 2011

Midsommarstång

Idag firade vi midsommar på jobbet. Eftersom det var så dåligt väder ute bestämde vi oss för att fira inne istället. Gjorde inte barnen och vi ett bra jobb? Tycker den blev väldigt fin!

Tuesday 21 June 2011

Konstnär

Vilken konstnär jag är! Har gjort ett armband med elegans och skicklighet. Jag kanske ska öppna en butiq där jag kan sälja handgjorda mästerverk som detta! $$$

Monday 20 June 2011

En krage i pant

När Mark åkte och hämtade Svea från veterinären glömde han att ta med ett koppel till henne. Så han fick låna ett av dem som han ska lämna tillbaka imorgon. Hur dem kan försäkra sig om att få tillbaka sitt koppel? Dem sålde oss en trasig krage så han måste åka dit imorgon för att byta den!

Försöker fixa hålet med superlim, får se hur det funger. Hoppas hoppas hoppas att hon sover natten igenom och inte piggnar till för att tvätta sitt sår...

Tröttis

Här är min lilla tröttis. Operationen gick bra så nu kan jag andas ut.

Svikande intuitioner

Mina intuitioner svek mig. Svea var inte påväg att löpa. Hon har nu fått lugnandr och hon ska opereras idag. Ledsen i ögat och väldigt orolig för min lilla snofs. Håll tummarna för henne är ni snälla. Kl 16 ska Mark åka och hämta henne.

Sad panda.

Sunday 19 June 2011

PMS

Jag tror inte att det blir någon kastration för Svea imorgon. Under helgen har hon börjat bete sig underligare, bl.a. ska ALLT sniffas när vi är ute och går. Mest legat och "deppat" i soffan idag. Jag tror jag precis hörde henne skrika efter choklad....

Aja, vi får se vad veterinären säger imorgon.

Saturday 18 June 2011

Bakning

Sommarens första äpplepaj är bakad! Hoppas det smakar lika bra som den ser ut, nom nom!

Thursday 16 June 2011

Värmer i hjärtat

Idag fick jag en present av barnen på förskolan som kommer att börja i skolan nästa termin. Det var en tavla med fina ord från dem. Värmde väldigt fint i hjärtat kan jag säga.

På måndag kommer Svea troligtvis att kastreras. Vi har bokat en tid, men om hon ligger fel i cykeln får vi omboka. Ska vara typ 2-3mån innan nästa löp, men vi har ju ingen aning om när hon kommer att löpa härnäst så det är väl bara att hålla tummarna. Nu ska jag sätta mig på bussen hem från jobbet! Woop woop

Sunday 12 June 2011

Den gröna fienden

Haft energidryck ståendes i kylen i några veckor och tänkte ta fram den nu för att använda. Funderade på om den fortfarande gick att dricka. När jag tog ut den ur kylen såg jag en mögelbit flyta omkring i den.

Så svar - nej!

Har iallafall nu lärt mig att egenblandad energidryck kan mögla! Nu ska jag ut på en kortisrunda, hej svejs.

Saturday 11 June 2011

Jaktlycka

Dusk kom in i vardagsrummet och mjauade väldigt konstigt. Så spottar hon ut en fluga på golvet och mjauar mera. Hon var så stolt över sin fångst! Svea blev väldigt intresserad också.

Efter att Dusk lekt lite med den och spottat ut den några gånger lät jag Svea äntligen gå fram till den. Efter att ha smakat lite på den och spottat ut den stackars flugan avslutade vår schäfer med att rulla runt över den.... Muppar!

Friday 10 June 2011

Vinnare

Under veckan som gått har hundtränaren Fredrik Steen haft en tävling på sin hemsida (http://www.fredriksteen.se) där man har fått tävla om platser för att få träna sin hund med honom.

Jag har varit inne hela veckan och letat koder på hans sida. Så plötsligt hände det! I onsdags! Jag hittade en kod, ingen annan hade kommenterat än (de två första vann en plats), snabb som en vessla skrev jag ner uppgifterna! Adrinalinet rusade! Sen så hängde sig min webbläsare så typ 15 pers hann före mig. Gissa om jag var deppig? Och arg!

Men sen hände något trevligt igår. BÄSTASTE Emma hade börjat engagera sig i detta också och letade på Fredriks sida också! Så igår hitta hon en annan kod och vann en plats åt Svea! Jiiiiihaaaa! Vi kommer upp till Stockholm till den 26 Juli!

Grattis till oss! Tack Emma!

Yay!

Ops måste skynda till bussen nu... Eeeeeep!

Wednesday 8 June 2011

Hipp hipp hurraaaa!

För det är Marks födelsedag idag!

I've been the best wife ever this morning. Jag gjorde mig iordning, gick ut med hunden, mata djuren och gjorde frukost åt oss!

Var paketinslagningen lite väl genomskinlig? Personligen så tror jag att det var mjauandet från paketet som förstörde överraskningen.....


(OBS! Han fick Portal 2 i present och inte en gammal sliten rymlingsbenägen katt)

Tuesday 7 June 2011

XBOX! KINECT!



Igår kollade killarna på någon Xbox livestream om kinect och nya spel etc. Då blev jag och Emma sugna på att faktisk spela Kinect istället för att bara lyssna OM kinect.

Va roligt det var! Har glömt bort hur skoj det är. Vi spelade först Dance central och sedan Kinect Adventures. Kan ju iallafall säga att det var som ett workout pass. Svettades en hel del kan jag säga.

Ska nog spela lite mer ikväll tror jag.... wieee

Monday 6 June 2011

Kurragömma

Undrar vart Munchkin gömmer sig...

Bröllopsdag!

Idag är min och Marks riktiga bröllopsdag! 2år har det gått.... Tiden går riktigt fort. Så grattis till oss!

Sen är det ju Sveriges nationaldag idag också - hipp hipp hurra.

Sunday 5 June 2011

Rymlingar

Dusk och Munchkin fick för sig att rymma från balkongen igår kväll. När vi skulle gå och lägga oss hittade vi ingen av katterna, dem var helt borta. Emma hörde att Dusk var på grannbalkongen så jag sprang ut och hämta henne. Sen hittade Mark och David Munchkin typ 3balkonger ner. Vilka muppkatter. Dem blir SKRÄCKSLAGNA så fort dem är utomhus, ändå envisas dem med att ge sig ut på äventyr.

Det positiva med det hela är att jag igår kväll kl. 00:30 kunde gå ut i linne och shorts utan att frysa!

Saturday 4 June 2011

Odör

När jag kom hem från promenad med Svea så kände jag en konstig lukt i lägenheten när jag satte mig ner i soffan. Sniffade runt för att se om jag kunde hitta källan till odören. Fick Mark att hjälpa mig efter att ha kollat om det var han som luktade! Jag gav tillslut upp och skulle ge Svea en liten puss på nosen.

AHA! Det var hon som luktade ur munnen! Synd för oss att hon fick vår sista dentastix igår...

Friday 3 June 2011

Shortssäsong

Men jag undrar hur han tänkte här?

Varför ha shorts när man ändå har strumporna uppdragna till armhålorna?

Ooops

Så går det om man på jobbet är ute och leker med barnen i sisådär 4h...

Thursday 2 June 2011

Parkering



Kolla vilken snyggveparkering! Bara en mästare kan ha parkerat så bra, dvs jag! jiiiiha

En bra u-sväng gjorde jag med. Övningskörningen går bra nu. Det känns verkligen att jag går framåt. Brum brum körkort, here I come!