Thursday 31 May 2012

Indraget

Ska jag se detta som ett dåligt tecken när jag är på väg hem från jobbet?

Tuesday 29 May 2012

Run to the Beat - Get Kids Going!


(Bild tagen från http://www.getkidsgoing.com/)


Den 28 oktober, i London, kommer jag att springa halvmarathonen "Run to the Beat" för välgörenheten "Get Kids Going!". De arbetar för att rörelsehindrade barn ska få möjlighet att delta i sportaktiviteter. Nu behöver jag er hjälp att samla in pengar till dem! Ge barnen en chans.


Det är enkelt och går snabbt att gå in på sidan och ge en slant, antingen med ditt VISA-kort eller genom paypal-konto. Små som stora donationer tas emot med öppna armar! 




Get Kids Going! is a National charity which gives disabled children and young people - up to the age of 26 yrs - the wonderful opportunity of participating in sport. We provide them with specially built sports' wheelchairs so they can do: athletics, marathons, tennis, skiing, rugby, sailing, boccia, basketball, sledge hockey, table tennis, fencing, shooting, archery, powerlifting and many more sports. Get Kids Going! inspires British disabled youngsters to compete in sporting events, from start to paralympic level, by giving them 'sports grants' to help with their; training, physiotherapy, travel, competition fees, design and development of sports' wheelchairs etc. With your help many can become world record holders and paralympic champions.

Hoppas ni bestämmer er för att hjälpa mig!

Sunday 27 May 2012

Uppskattning

Tack Ryanair för att ni var försiktiga med vår väska, uppskattas verkligen...

Saturday 26 May 2012

Dödliga varelser

Min granne kom precis ner för att berätta att deras hund dog igår kväll. Han hade nosat i en buske och helt plötsligt blivit helt stel och ramlat ihop.

Han dog senare på Blå stjärnan, de trodde att det troligtvis var ett ormbett som träffat halspulsådern. Blev helt chockad när hon kom ner och berättade. Svea ska alltid nosa omkring i buskarna här ute. Kommer hon aldrig mer få höra kan jag ju säga på rak arm! Så jävla läskigt.

R.I.P Rufus, blev bara 6år.

Friday 25 May 2012

Vandaliserande inbrottstjuvar

Vilka bovar det finns i dagens samhälle! När jag kom hem upptäckte jag att någon tagit sig in i lägenheten. De snodde ingenting utan nöjde sig med att vandalisera min dammsugare! De slet sönder handtaget till facket där dammsugarpåsen sitter. Irriterande värre, kom väldigt olägligt då jag nu behöver byta påsen...

Detvarinteallsjagsomdrogförhårtidensåattdensprack.

Det är i alla fall den officiella förklaringen när Mark frågar. All makt åt sanningen!

Thursday 24 May 2012

Maräng

Idag köpte jag en maräng, en rosa maräng, en rosa polka maräng!

Hoppas den är lika smarrig som den ser ut.

På lördag kommer Mark hem, äntligen! Hurra för oss!

Saturday 19 May 2012

Vurpa

Så i morse när jag vaknade var det någelunda fint väder här i Götet. Lite blåsigt, lite mulet men det regnade i alla fall inte. Bestämde mig för att ta en cykeltur. Måste ju börja träna nu inför tjejvättern som jag ska cykla om 3veckor! Här borde jag ha tänkt om, cykla kunde jag ha gjort en annan dag...

För några dagar sedan monterades även SPD-pedaler (som passar till cykelskor och "låser" fast skorna i pedalerna) på cykeln. Måste träna på att cykla med de nya skorna så att det inte blir en shock sedan.  


Precis när jag skulle starta min cykelrunda (tänkte satsa på ca 3mil idag!) började det regna lite smått. Här skulle jag verkligen ha bestämt mig för att avbryta min cykeltur, men jag hade ju redan på mig alla cykelgrejer etc så jag bestämde mig för att härda ut och cykla trots regn. Dumt beslut!

Efter ca. 5km känner jag hur min cykelsko lossnar från pedalen, konstigt! Tittar ner och märker hur fästet som ska sitta på skon har lossnat och nu sitter fast i pedalen, faaaaan! Aja, jag beslutar att cykla hem igen, kan ju inte cykla så. Bra beslut, men för sent...


När jag tagit mig hem och stannar för att stänga av Runkeeper appen på telefonen så lutar jag mig med vänster fot i marken, den högra är fortfarande låst i pedalen. En stark vindpust kommer från vänster och får mig att tappa balansen och tippar över. Eftersom jag fortfarande sitter fast med foten i pedalen ramlar jag hårt med höger sida ner i asfalten och får cykeln över mig.


Tur i oturen är att jag klarar mig relativt bra, lite skruppsår här och där och ett jack i armen men är inte så farligt mot vad det hade kunnat bli. Värker rejält i kroppen nu men går väl över om några dagar. Cykeln klarar sig också relativt bra. Dock blev jag ganska ledsen över sadeln som gick sönder. Men det är ju bara ett "skönhetsfel" så jag överlever.


Om jag i morse hade vaknat och inte haft någon lust alls att cykla skulle jag inte sitta här nu och ha så jefla ont, SKIT också!

Vad poängen med detta inlägg var? Att motion är faligt!? Äh, ge mig bara medlidande så blir jag lite nöjd.

Nu saknar jag Mark ännu mera. Ingen här för att ta hand om mig när jag är skadad. Snyft. Han mår bra förresten och kommer förhoppningsvis komma hem om kanske en vecka. Vi får se vad de säger när han ska på kontroll nu på måndag.

(Ps. Ska snart anmäla mig till en halvmara som är i London i slutet av oktober. Yay!)

Monday 14 May 2012

Skavsår

I veckan hånade jag Emma när hon pratade om att man kan få skavsår av nya tröjor när man springer.

Det fick jag äta upp då jag efter Göteborgsvarvet fick med mig en souvenir hem - ett skavsår av min tröja.....

Sunday 13 May 2012

Resultat Göteborgsvarvet 2012

OBS! Varning för gnäll!

I år kom jag i mål på tiden 02:19:26, min måltid var 2:15 så jag är väldigt besviken.

Inte så mycket på mig själv som på min astma. De första 10km gick OK men var tunga, sedan pallade jag inte att andas så fick gå en hel del = det kändes inte bra inuti kroppen + dålig tid. Sen var det jäkligt varm och blåsigt hela varvet. När de första grupperna startade var det mulet och svalt, när jag startade var det gassande sol och varmt, puh!

Det positiva med loppet var att det kändes bra i benen, förra året hade jag sketont i benen efter ca 12km och jag knappt kunde röra mig efter loppet.

Så, slut på gnäll. Nu får jag släppa det och blicka framåt! Ska på en astmautredning på måndag och sen ska jag ladda om för Stockholms halvmarathon som jag och Emma ska springa. Nu ska jag slappa hela dagen, herrå!

Saturday 12 May 2012

Thursday 10 May 2012

Nattgäst

Blev väldigt förvånad när jag vaknade upp inatt och hade strumpan bredvid mig. Tack Dusk för att du hittade en bebis i tvättkorgen och lät den sova hos mig, du är så omtänksam!

Wednesday 9 May 2012

En sann gourmand!

Vilken TUR att jag inte HATAR bränd mat.

Det var inte så att jag drog ner värmen på makaronerna som jag kokade istället för att dra ner värmen på korvarna som jag stekte. Det var meningen att de skulle bli brända för jag ÄLSKAR bränd mat. Sen var det himla tur att jag inte ÖVERSALTADE äggröran som jag åt också, för det är ju inte alls gott (ni kan ju gissa hur maten smakade generellt då det enda jag var nöjd med var mängden ketchup jag hade på makaronerna).

Om jag saknar min man som vanligtvis lagar mat, JA! Det suger att vara gräsänka.... snyft.

Tuesday 8 May 2012

Uppvaknande

Titta, jag kom i mål!

Steve har vaknat upp och mår bra (inte BRA men ni kanske kan räkna ut vad jag menar). Tydligen har Marks njure redan börjat producera inuti sin nya värd så nu håller jag tummarna för att allt kommer gå vägen för honom!

Har pratat med Mark på telefon också och det kändes skönt att höra hans röst. Nu ska jag snart sussa, känner mig helt slut efter den här dagen.

Herrå på er.

Vårruset

Laddar inför Vårruset och firar att Mark har klarat sig med skinnet i behåll efter att ha fått sin njure utsliten ur sig!

Nu håller vi tummarna för Steve också som ska få Marks njure intryckt i sig också!

Tuesday 1 May 2012

Gräsänka

Släppte av Mark vid flygbussen för en timme sedan (flyger till England ikväll) så jag är gräsänka nu ca 1mån framöver.

Nu hinner jag inte sakna honom allt för mycket för jag ska ju också till England några dagar för att gå på bröllop, så vi träffas ju då såklart.

Men när jag åker hem på söndag igen kommer det nog bli jobbigt. Men det får jag ta då!

Det är ju helt underbart att jag kl. 20:00 kan gå utanför dörren UTAN att ta på mig jacka. Det är så skönt ute att jag är lite i chocktillstånd tror jag! Nu ska jag varva ner lite, äta rester från lunchen och kolla på TV och invänta besked om att Mark ska landat säkert, tjing!

Frisyrbyte

Kanske är det här jag ska satsa på istället?

För övrigt så är det jäkla typiskt att vakna 7:30 en dag då jag är ledig.